A magyar podcaster párosa a Mamák Külföldön Podcastnak – Rólunk

Mamák Külföldön Podcast

Két magyar podcaster anya, akik nem mellesleg testvérek, külföldön élnek és beszélgetnek a gyerekneveléssel járó kihívásokról, vállalkozásról, életvezetésről és önfejlesztésről.

Mamák Külföldön Podcaster Márti

Márti 

A Mamák Külföldön Magyar Podcastere

Sziasztok, Márti vagyok, örök álmodozó, kíváncsi, imádok olvasni, tervezni és gyerekkorom óta azt kutatom, hogyan tudunk boldogan élni. Szeretem a természetet, az aktív nyaralást és új helyeket felfedezni. Legfontosabb értékeim a szabadság, a harmónia és a fejlődés.

Olaszország

Kétnyelvű családban élek Olaszországban, Velence mellett Trevisoban az olasz férjemmel és két fiunkkal (2 és 5 évesek). Férjemet Spanyolországban ismertem meg egy tanulmányi ösztöndíj során. Végül 2009-ben költöztem ki Budapestről Olaszországba. Gyermekeim születése előtt több éven át látványtervezőként dolgoztam építész irodákban. Mióta szülő lettem szenvedélyemmé vált a gyereknevelés különböző aspektusai, mint a kapcsolódó nevelés, az érzelmi intelligencia fejlesztése, az alternatív pedagógiák (én is alternatív iskolába jártam, a nagyobbik fiunk meg Waldorf óvodába jár) és a gyerekbarát-minimalista otthon kialakítása természetes játékokkal. A másik nagy szenvedélyem mindig is az önfejlesztés volt (Dale Carnegie könyveit már 16 évesen olvastam). Szülőként úgy gondolom, hogy mindenekelőtt elengedhetetlen önmagunk és a saját érzelmi intelligenciánk fejlesztése.

Blogger

Önismereti utam során felfedeztem, hogy szuperérzékeny vagyok és most már a személyiségem ezen jellegét is értékelem. Valamint hiszek abban, hogy különböző eredmények eléréséhez másképp kell tennünk a dolgokat, ezért tavaly eldöntöttem, hogy új szokásokat fogok bevezetni. Ekkor létrehoztam egy kétnyelvű blogot (www.momarti.com), amiben megosztom a tapasztalataimat és azokat az ötleteket amelyek segítenek az életmódunk és gondolkodásmódunk megváltoztatásában egy boldogabb családi élet megteremtése érdekében.

Magyar Podcaster

Régen el se tudtam volna képzelni, hogy egy nagy közönség elé tárjak videót, vagy hangfelvételt magamról. Az elmúlt egy év alatt sokat változott a gondolkodásmódom, így amikor Luca megkérdezte, hogy van-e kedvem “Podcast”-olni vele, rögtön igent mondtam rá. Ezután 3 nappal már fel is vettük az első próba bemutatkozó adást, másnap pedig már azt, amit ti is hallgathattok. Hát így lett belőlem magyar podcaster.

Mamák Külföldön Podcaster Luca

Luca 

A Mamák Külföldön Magyar Podcastere

Sziasztok, Luca vagyok, jelenleg Angliában élek a férjemmel és két gyermekünkkel (1 éves és 4 éves fiúk). Magyarországról a férjemmel együtt költöztünk Németországba 2008-ban. Az ott töltött idő alatt német állampolgárságot is szereztünk. Mindketten jól beszélünk magyarul, németül és angolul is, feltett szándékunk, hogy ez a három nyelv alaptudása legyen a fiainknak is. Sok kötődésünk van mindhárom országhoz, ezért szeretünk úgy hivatkozni magunkra, hogy világjárók vagyunk Európából. Szeretjük a természetet, a nagyvárosi életből egyre-jobban húzódunk ki vidékre. Minket az tesz boldoggá, ha sok időt tölthetünk szabadon házon kívül. Legyen az egy hosszú séta az erdőben, biciklizés, vitorlázás, vagy épp lakóautózás.

Felhasználói élmény tanácsadó és grafikus

A gyerekek születéséig a McKinsey & Company-nél (a top 3 amerikai globális menedzsment tanácsadó cég egyike) voltam “Experience Design Lead” beosztásban. Digitális termékekhez adtam design és felhasználói élmény témákban tanácsokat nagyvállalatoknak. A munkám révén rengeteget utaztam, sok céges kultúrát megismertem. Volt olyan időszak az életemben amikor többet aludtam szállodákban, mint otthon. Abu-Dhabitól egészen New-Yorkig, Berlinen és Milánón át sok világvárost megjártam és ha tehettem mindig ismerkedtem a helyi kultúrával és szokásokkal is. Az első gyermekem születése után több “side projekt”-be is kezdtem azzal a céllal, hogy anyagilag több lábon tudjunk állni és ne függjünk egy országtól, vagy egy munkaadótól se. Ezek közül egyet említenék most meg, ez pedig egy hajózási applikáció: SeaProof. Ez egy játék, amivel kicsik és nagyok is könnyedén megtanulhatják a hajózási szabályok alapjait.

Magyar Podcaster

Introvertáltnak tartom magam, úgyhogy a magyar podcasterkedés erősen feszegeti a határaimat. Remélem megéri kilépnem a komfortzónámból és fogok tudni újat és érdekeset mondani Nektek.

Magyar Podcaster, Anya, Feleség, Blogger, …

Sorolhatnánk hogy mi minden vagyunk mi, de inkább olvassátok a blogunkat, ahol sok érdekes témát boncolgatunk, olyat is ami nem fért el teljes terjedelemmel a podcast adásba, vagy nem illett oda.

Rólunk írtak, velünk beszélgettek

Mesélj, Anyukám! Podcast vendégei voltunk

Megtisztelve érezzük magunkat, mert a Mesélj, Anyukám! Podcast vendégei voltunk, amit mától ti is tudtok hallgatni! A Mesélj, Anyukám! elindította az Anyaság a világ körül sorozatát, aminek a keretei között most mi meséltük el az olaszországi, angliai és németországi tapasztalatainkat a szülésről, a terhesgondozásról és az anyaságról. Ez az első alkalom, hogy nem mi kérdeztünk, hanem minket kérdeztek. :)) Számunkra nagyon izgalmas, de egyben kellemes élmény volt, és reméljük ti is fogjátok élvezni!!